donderdag 29 november 2012

Laat de koude maar komen!

Hier in huis geen mutsenkinderen. En ook geen sjaal-kinderen. Ze hebben het altijd warm, ook al krijg ik het al koud als ik ze nog maar zie rondlopen. 
En toch kan ik het niet laten om ze te voorzien van warme wintertoestanden. 
Voor Ginneke kocht ik onlangs een mooie, rode anorak. Haar muts van vorig jaar was te klein, dus beloofde ik haar een nieuwe. Maar welke kleur past bij knalrood? 
Wit? Misschien, maar Ginneke en wit, dat gaat niet samen.
Grijs? Zeker, maar grijs past niet bij haar persoontje.
Oker? Ja, oker, dat wordt het! 
Ik kocht lekker zachte katoen, en ging aan de slag. Ik wou een muts in ananassteek, da's zo eens iets anders.  Maar toen ik wou beginnen, beseft ik dat ik begot niet weet hoe je meerdert met zo'n speciale steek. Uiteindelijk een paar avonden zitten experimenteren met katoen en haakpen, en er kwam een leuk, frivool mutske tevoorschijn. 


Voor de sjaal gebruikte ik stokjes , met af en toe een rij ananasjes. En aan de uiteinden een randjessteek...


Voordat ik dit bericht kon  plaatsen, moest ik eerst nog vechten met de meneren van blogger, want die vonden dat het tijd werd dat ik eens ging betalen om foto's op hun gratis blog te zetten. Ik herinnerde me dat er onlangs iemand anders met hetzelfde probleem worstelde, en vond daar dan ook een oplossing. Dus vanaf vandaag Flickr ik ook, ben alleen benieuwd hoe dat er op de blog zal uitzien ...

7 opmerkingen:

 1. oeioei, de kwaliteit van de foto's is heel slecht. Op Flick'r staan ze nochtans goed ... iemand goede raad?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De foto's zijn inderdaad wat wazig. Ik weet dat als je de foto's kleiner maakt je ze wel gewoon gratis kan uploaden. Zo doe ik het ook altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maakte vanaf deze week mijn foto's ook "kleiner" (minder pixels dus hè) en dat is idd gratis, dus geen problemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En blijf je dan gratis opladen bij Blogger, of toch bij Flickr? Ben een beetje een leek ...

   Verwijderen
  2. Jaja, bij blogger. Kijk ns bij een post van een paar dagen geleden op de blog van Maaksels van CarlaK, zij schreef er een oplossing voor. Ik bewerk mijn foto's wel in picasa en verklein ze daar. Hoe dat moet googlede ik gewoon, effe zoeken maar het lukte wel. Succes!

   Verwijderen
  3. Ik ben gaan kijken, dat probeer ik eens uit! Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 4. Ik ken er ook niets van mamamaakt, maar wou toch zeggen dat ik het mooi vind! De ananassteek, nog nooit van gehoord, zal ik eens een keertje moeten uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen