zondag 21 februari 2016

Een Strass-hack ...

In de solden kocht ik hier een heel simpel maar oh zo mooi kleedje voor Ginneke. Ik had wat meer kleedjes uit het rek gehaald, maar in geen van allemaal stond ze mooi. Behalve in dti Strass-kleedje. Ik negeerde het prijskaartje, maar spelde haar wel de les dat ze er heeeeeeel zuinig op moest zijn. Ze vindt het superleuk om te dragen, en ze staat er mooi mee .... wat doen we dan? Namaken ....Het idee van het namaken zat heel ver in mijn achterhoofd, tot ik bij Madeline stevige,  koningsblauwe tricot zag. Ginnekes lievelingskleur .... Ik gokte op een goeie meter en voelde het meteen kriebelen om eraan te beginnen.
Ook hier vertrok ik van het bovenstuk van SVDHZ, maar tekende de voorpand twee keer. Dan plooide ik de twee delen tot ze mooi overlapten. Ik tekende er een tailleband aan, en een rokdeel. De mouwen gebruikte ik van de Jackie-jas, omdat die goed ruim zitten. 
Mijn gok voor een goeie meter bleek fout; ik kreeg de jurk eruit, met kortere mouwen, maar voor het beleg was er niet meer genoeg stof over. Gelukkig had ik nog zilveren blinkende sweaterstof over van een ander project. De voering van de overlappende delen en van de mouwen is dus zilverkleurig... een frisse combinatie.

Foto's met Ginneke erin, zijn er niet. Ze wil het wel aandoen , maar foto's maken .... Neeee, mama, da's zo saaaaaaai! Tja.... 2 opmerkingen: