vrijdag 8 april 2016

Lente voor een zonnetje

Een jaar laat ze het zonnetje al schijnen in onze familie, kleine Sammiepammie. We mochten naar haar eerste verjaardagsfeestje en ik liet me uiteraard verleiden om nog eens iets zelf te maken. Met de geboorte maakte ik deze slaapzak, waar ze vanaf nacht 1 in sliep. Ik had eens op mijn zusje haar Pinterest rondgesnuffeld, en zag er een superschattig salopetje met fijne, kleine bloemetjes op verschijnen. Tingeling, dat ging het worden!
Het werd uiteindelijk een jumpsuitje (achteraf bekeken niet zo praktisch om pampertjes te verversen, maar laat dat nu niet mijn probleem zijn), in een heerlijk stofje van bij Madeline.
La Maison Victor beschreef het als gemakkelijk, dus begon ik eraan zonder overpeinzen. Stap twee stelde me al voor een probleem: een polosluiting. Nog nooit gedaan, maar de stappen stonden goed uitgelegd. De uiteindelijk twee pats overlappen niet perfect, maar dat weet ik nu voor volgende keer. Enkele stappen later ... twee knoopsgaten om het koordje door te halen. In principe omzeil ik elk knoopsgat door kamsnaps te gebruiken, want knoopsgaten zijn mijn Grote Angst. Over het algemeen maak je knoopsgaten in een afgewerkt stuk. En als ze dan mislukken, kan je je pronkstuk weggooien ... Dus zijn kamsnaps de perfecte oplossing. Maar uiteraard kan je knoopsgaten om een koordje door te trekken, niet omzeilen.... En wat bleek? De knoopsgatenfunctie van mijn oude Singer werkt niet meer. Keert niet terug. Dus, prutsen en brollen, maar gelukkig valt het niet op omdat het tunneltje gerimpeld wordt. Oef!

Het werd een prutswerkje, gewoon omdat het allemaal zo klein is. Maar het was leuk te maken, en het resultaat is fris en vrolijk. Alsook het kindje dat erin past ...


De polosluiting , hier wel met kamsnaps ;-)


En met zakjes, schattig toch? 


Kijk, het kleine zonnetje van de familie ... 


Dotje !!!! 








2 opmerkingen: