dinsdag 1 mei 2012

Zes handjes op één buik.

Al sinds de eerste weken dat Ginneke naar school gaat, is ze dikke vriendjes met L en P. Een identieke tweeling, zo op het eerste zicht. Ik zie het verschil niet, maar hun maniertjes zijn wel heel verschillend. En Ginneke ziet blijkbaar het verschil tussen de twee blondinetjes wel heel duidelijk ...
Morgen geven ze hun feestje, ze worden 5 jaar. Al 10 dagen tellen ze samen af.
En omdat Ginneke met die twee zes handen op één buik is, zocht ik tijd om de cadeautjes zelf te maken.
Het zijn twee heel vrolijke meisjes, die kunnen gibberen als geen ander. Als ze hier zijn, schijnt het zonnetje in ons huis. Ze lachen, gibberen, maken plezier. Doen soms een beetje ( heel ) dwaas, maar dan doet Ginneke lustig mee. Jaja, ik heb ze hier graag in huis.
En wat maak je voor meisjes van 5? Een zakje of zo ...
Vorig weekend kwamen ze hier nog spelen, en ik liet ze een stofje kiezen. Ze vonden allebei hetzelfde mooi. Dus moesten ze nog een tweede keus geven. Ze snapten er niks van , en ik weet ook niet of ze zich morgen zullen herinneren dat ze de stofjes zelf kozen. Ze hadden het toen ook zo druk met spelen en plezier maken ...
Het werden vereenvoudigde Meninatasjes. Ik maakte dit tasje al meermaals, en wist dus waar de pijnpunten zitten ( de rondingen aan de handvatjes zijn wat moeilijker, en de paspel vraagt wat extra tijd - tijd die hier tegenwoordig uiterst kostbaar en gelimiteerd is ).
Resultaat ...

Ze kozen alletwee een bloemetjesstofje, maar ik vond geen gepast voeringstofje voor het kleurrijke exemplaar ... Tot ik eens in de kringloopschatten ging rommelen. Daar lag nog een kinderkussensloop . Ik gebruikte die dan als buitenkant , en puzzelde tot ik aan de voor- en achterkant een andere tekening kreeg. En doordat ik de handvatjes tussen de binnen- en buitenzak vastzette, kunnen de tasjes binnenstebuiten ook perfect gebruikt worden. 
Kenners herkennen deze meisjesprulletjes wel ... Wat zouden we beginnen zonder onze Hema ...
En zo krijgen L en P morgen een tasje vol meisjesspulletjes ...

Gelukkige verjaardag, lachebekjes!4 opmerkingen:

 1. Zo mooi!!! Wat een leuke blog...ik word volger. Groetjes
  Dina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat ze daar heel blij mee zullen zijn, en niet alleen met de inhoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tof zeg, zo'n leuke vriendinnetjes! Die mogen eens goed verwend worden! Mooie creaties!

  BeantwoordenVerwijderen