woensdag 31 oktober 2012

PlanB-jurkje

In deze winkel vind ik wel dikwijls mijn goesting. Zowel voor de meisjes als voor mezelf en papatje. Ik spring er dan ook geregeld binnen. En het fijne is dat de meisjes er wel graag mee naartoegaan, omdat ze daar hun amusement hebben. Iedereen content, niet?
Nu waren we daar een tijdje geleden, en ik zag er een prachtig jurkje. Beetje retrostijl, in van dat prachtige koningsblauw. Ginneke was er op slag verliefd op, maar het was er niet meer in haar maat. Op naar de andere vestiging in de buurt, en een superlief dametje zocht op in de computer waar het kleedje nog in de juiste maat beschikbaar was. Nergens ... overal uitverkocht ... Ontgoocheling alom. En ik hoorde mezelf zeggen " Ginneke, niet erg, mama maakt dat voor jou!". En zoiets vergeet ze niet natuurlijk. 
Ik dacht nog de perfecte stof in de kast te hebben liggen, een blauwe tricot. Maar hij bleek wel heel dun, te dun voor de winter. 
Ik ging samen met Ginneke blauwe stof zoeken, maar de winkels hier in de buurt zijn beperkt. Niks gevonden. Over naar plan B : het kleedje in het rood maken. Van een "naaivriendinnetje" hoorde ik dat ze in deze ketens gelijkaardige kleedjes verkopen. En de tweede helft van plan B was dan ook het gelijkende kleedje in het blauw kopen. 
Ik nam mijn bijna-versleten-door-veelvuldig-gebruik A-lijntje, knipte het door, maakte twee stolpplooitjes vooraan en achteraan in de rok, maakte in het bovenstuk zo'n naad die heel retro aandoet ( jammer genoeg niet te zien op de foto ) , en overdacht de paspeltjes. De zakjes moesten en zouden erop omen, want dat bleek wel het mooiste stukje van het kleedje voor haar. En het leukste, want iedereen zou denken dat het echte zakjes zijn ! Wat kan dat kind toch pret hebben met zo'n dingen! 


Ik denk wel dat het nog een opstrijkbeurt kan gebruiken, dan komen de plooikes beter uit. Maar ze kon niet wachten om haar nieuwe kleedje aan te doen. 
En ik ga op zoek naar een mooie groene kousenbroek. Om wat contrast te geven. 
En als ik ergens mooie blauwe stof vind, maak ik het in een zomerversie. Met rode paspeltjes. 


9 opmerkingen:

 1. Prachtig! Dat is een heel mooi kleedje geworden! Leuk om te zien dat ze er zo blij mee is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! In dat rood is het ook wel geweldig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mens toch moet doen om een kind gelukkig te maken... maar je bent er toch schoon in geslaagd! proficiat

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat prachtig!! Kaatje smeekt me haast om een rode jurk te maken... ik ga haar deze zeker laten zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi! Ik zag die blauwe jurkjes ook in de JBC, maar voor Yane vielen ze te breed uit. Ofwel waren ze qua breedte OK en dan weer te kort!
  Maar deze versie vind ik nog mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waauw Vicky!!! Wat is het mooi geworden. Breng je het eens mee naar ZvA? Dan kan ik het eens in detail bekijken.
  Gertje

  BeantwoordenVerwijderen