dinsdag 4 december 2012

Over blij en trots en .... ontgoocheld ...

In september kocht ik een kousenbroek voor Ginneke. En bijpassend souspulleke. Want ik zou haar deze winter zeker een koningsblauw kleedje kopen. Ik kocht maatje 110 ( ze is tenslotte al 5 ) , maar die bleek veel te groot. En dan bedoel ik echt veel te groot. Zelfs voor Lieke, twee jaar ouder, zit ze ruim. Ik ging ze niet wisselen, maar dacht een volgende keer wel een nieuwe voor Ginneke te kopen. Dat plan viel in duigen, want de oker kousenbroekskes waren overal over de kassa gevlogen. Uitgeput. Uiteindelijk kocht ik haar dan een goudbruine met bijpassend vestje.
Maar die grote lag nog in de kast. En Lieke had geen tenueke voor bij de kousenbroek. Dus reed ik vorige week langs de stoffenwinkel, en kocht mooie, stevige katoen. Koningsblauw. Heerlijk om mee te weken, juist stevig genoeg. Ik wilde haar een plooirokje maken, met vooraan twee  plooikes. Ik had in verschillende winkels bestudeerd hoe ze die plooien zo schoon kregen, omdat ik over deze plooikes toch niet zo content was.
Ik haalde het patroontje van dit  rokje boven, en hertekende het voorpand. Het rokje zat afgelopen zomer heel ruim, dus ik tekende het wat smaller. En langer. En een beetje reserve, uit angst voor wat krimpen ( geen tijd gehad om de stof voor te wassen ).
Bij de stof had ik ook mooie paspelband gekocht ( goudkleurig, oh zo schoon ) , en met behulp van een blinderits-voetje zette ik de paspel bijna perfect tussen de rok en de tailleband ( met dank aan haar voor de tip en het uitlenen van het voetje ).
Het resultaat was helemaal wat ik in mijn hoofd had. De rits inzetten ging wat moeizaam, maar het lukte. Ik voorzag zelfs knoopsgaten voor een elastiek in de tailleband ...
Oooh, wat was ik blij met het resultaat ...
En trots ....
En toen .... toen paste ik het rokje bij Lieke ...
En het bleek te smal ... Potverdekkenondedju, hoe is dat nu toch mogelijk .... Dat is me nu nog nooit overkomen ...
En toen .... toen paste ik het rokje bij Ginneke ...
En het bleek ook te smal ( ah ja, dat kind heeft een buikske ) ... Nog eens potverdekkenondedju ...

Dus begin ik opnieuw. Maar eerst mijn machien binnendoen, want het is ziek. Neemt de onderdraad niet meer op ... En als ik het ga terughalen, koop ik me ineens zo'n voetje.
En ik meet het vijfentwintig keer na, voordat ik het ineenzet.
Ze zal een koningsblauw plooirokske met gouden paspeltje krijgen, mijn Lieke!

9 opmerkingen:

 1. Oh,niks zo erg dan iets moois maken dat niet past :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat jammer! Maar dat komt in orde als ik het u zo vastberaden hoor zeggen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat ze niet past! Het is inderdaad een prachtig rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel jammer! Maar hebben we allemaal wel eens voor vermoed ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer ... ik las maar verder in je berichtje, vond het zo'n mooi rokje op de foto en snapte maar niet waar die titel naar zou leiden ... echt jammer, want het is zo'n schoontje !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi, die kleur <3 !! Ik heb hier een driejarige dochter als je er niet vanaf geraakt ;) Mijn eerste kleedje met blinde rits was trouwens ook zo'n pronkstuk (voor mezelf), tot ze het aanhad en het vééél te kort was... :( weggestopt onderin de kast!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar het is wel een mooi rokje. En je gaat dat niet meer voorhebben ;-) Verkopen? Weggeven? Ruilen?

  BeantwoordenVerwijderen