zondag 24 februari 2013

Mandje Krokantje

Hiervan had ik nog heel veel over.
Zaterdag mochten we op bezoek bij onze reisgezellen. En omdat ze met hun vorige spulletjes zo blij waren, maakte ik een Mandje Krokantje in het leuke tafelkleed.
Maar, uiteraard had ik de werkbeschrijving niet gelezen voordat ik begon te tekenen en te knippen. Ik keek op het patroonblad, knipte een A-deel en een B-deel, en dacht ze aaneen te zetten met een biaislintje ( de stof is te stevig om te keren ).
Toen ik me er zaterdag aan zette, zag ik dat het B-deel eigenlijk de "vulling" is ...
Gelukkig zag ik snel het licht ; ik legde beide delen met de slechte kanten op elkaar, vouwde de "overschot" van het A-deel over het B-deel, en plakte het vast met plakband ( speldjes lukken niet, te stevige stof ). Een stikseltje erover, plakband losprutsen, en klaar is kees. Geen biaislint nodig.
Over de sluiting dacht ik ook eventjes na. Kans op scheuren is reëel met deze stof, dus ging ik voor klittenband. Zo'n zelfklevende die eigenlijk bij het minste lost. Gelukkig hebben we hier steeds pattex in huis ...

De toile-cirée is stevig genoeg , heeft geen derde laag nodig ( het eigenlijke B-deel dus )

Toen ik het knipte, knipte ik ineens een voor onszelf ook een mandje. Ga ik snel maken, want ik word er instant vrolijk van! 

8 opmerkingen:

 1. Ze zijn ook om vrolijk van te worden!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vrees dat ik de originele handleiding er eens zal moeten bijnemen om je verhaal te snappen, maar alleszins tis een mooi resultaat! Leuk stofje ook, het lijkt al vol te liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. geen merk, in La Douce France gekocht , op vakantie. Hier al wel ooit eens ergens tegengekomen, maar fletsere kleuren en dubbel zo duur ...

   Verwijderen
 4. Och, ik dacht dat ze vol lagen met M&M's! Leuk!
  (p.s. goed opgelost!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En wij weer blij se met zo'n leuk, kleurrijk mandje...helemaal gevuld met lekkers hoor als we 't kregen :-) Nog eens mercikes hé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het onze is ook klaar ondertussen! Tip : je kan het openplooien, en plat leggen, dan past het in de valies!

   Verwijderen