donderdag 13 november 2014

Twee schaapjes in huis.

Ergens, ooit, las ik een blogpost over kussenslopen van Zeeman die werden omgetoverd tot heerlijke kledingstukken. Dus ... hop daarheen, op zoek naar nog een exemplaar. En dat was niet het enige dat ik vond. Ook een heerlijk bont-achtig fleecedekentje. Zo met wat langer haar, heerlijk zacht. Dat smeekte me bijna om verwerkt te worden tot ... tja ... tot .... giletje?
Ik nam een patroon uit m'n kaft, knipte het voorpand doormidden, zette het in elkaar en ... halfuurtje later ... een schapevestje!

Ik dacht dat ik na oneindig veel gevoerde jurkjes wel een vestje kon maken zonder mijn "werkvolgorde" die ik ooit op een gebruikte omslag schreef. Maar neen hoor, ik miste ergens een stap en kon het vestje niet meer keren ( je mag de mouwen van binnen- en buitenvest niet als eerste aneenstikken, natuurlijk niet! ) . Dus het werd wat gepruts, maar het kwam goed. 
Het kind ziet er wat verwilderd uit, maar ze had net een gevecht geleverd met een schaap, niewaar ;-)
Toen ik het vestje maakte, wist ik nog net voor welk zusje het zou zijn. Het viel nogal klein uit, dus was het voor Ginneke. Het volgend exemplaar tekende ik wat groter , en hupsa, een kwartiertje later ( echt maar een kwartiertje, dankzij het volgen van het stappenplannetje op de bovenvernoemde omslag ) nog een schaapje in huis .....
De schaapjes waren zelf verwonderd dat er een bloemmotiefje in hun vestje zat ...
Stoere schaapjes ... 
En gibberen maar ...


6 opmerkingen:

 1. O wat leuk! Ik maakte 2 giletjes voor de poppen van mijn dochters en dat bracht me op het idee om ze ook in het groot te maken. Nu nog een zacht, pluizig stofje vinden. Morgen misschien bij Zeeman kijken, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg. ik heb die dekentjes ook al vastgehad in de winkel om er iets van de maken, maar de dochter wil geen schapengileetjes meer en en voor de zonen... tja, dat past precies niet zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Die vestjes zijn weer helemaal in, ik maakte laatst ook nog een met het patroon van madame zsazsa.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is dat T-shirtje met die vos dan gemaakt met zo'n kussensloop?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen, dat kocht ik. De slopen liggen nog te wachten op verwerking ;-)

   Verwijderen