zaterdag 12 november 2011

Eindelijk!

Gisterenavond floepte er een fijn bericht in mijn mailbox ... mijn computer is hersteld en al terug onderweg richting België. ( tja, als ge in den Aldi ne computer koopt, en die moet hersteld worden, gaat hij naar Nederland ) . Dus hopelijk komt hij maandag of dinsdag aan. En hopelijk willen ze hem bij de buren achterlaten, anders wordt het weer op-en-neer-gemail om hem te pakken te krijgen. Want ik ken dat al ; als je twee keer niet thuis bent, sturen ze het pakje terug ... naar Nederland ...
Soit, ik kijk er al naar uit om terug te bloggen mét foto's. Want zeg nu eerlijk, iedereen vindt het fijn om foto's te kijken!
Ondertussen is het ook vakantie geweest, en heb ik mijn harde werken tijdens de schoolweken beloond met een rustige vakantie met enkele naai-avonden. Het feestkleedje voor Lieke is af, tenzij ik toch beslis om er een appicatie op te zetten. Ben er nog niet uit.
Ik maakte mezelf een kleed uit stof van Fragile. Ik gebruikte het patroontje van dit kleed, maar zette er lange mouwen in ( ik verknipte een versleten t-shirt om een partoon van een mouw te hebben ) en probeerde er een mooi openvallende kraag op te zetten  ( na het zien van een collega met een mooi kleedje, zoals ik in een eerder bericht blogde ). De eerste kraag sloeg dik tegen. In plaats van een grote, openvallende kraag, werd het een rolkraag die tot 30 cm boven m'n hoofd kwam ... Dus knipte ik de kraag achteraan terug open, en zette er een stuk stof tussen. Beter, maar niet perfect afgewerkt, waardoor er vreemde bulten in zaten. Er was geen stof over, dus moest ik de kraag recupereren. Maar ik had al langer aan de kraag geprutst dan aan het hele kleed, en het was half 1 's nachts geworden. Toen kwam papa thuis van de tennis en maakte de wijze opmerking dat ik het kleed beter een paar dagen opzij liet liggen. Zeer wijze raad, want enkele dagen later waagde ik me er opnieuw aan, en toverde een mooie kraag tevoorschijn... Van de overschot van de stof maakte ik een heel lange ceintuur, die het kleed net iets mooier doet aanpassen. Hopelijk lukt het me snel om er een foto van te maken en die te posten!
Afgelopen woensdag was het Zot van Antwerken, een speciale editie. We vierden de eerste verjaardag. Pippelotje zorgde voor taartjes ( lekker! ) en een heus spel. Thuis had ze maar liefst 39 kleine cadeautjes ingepakt, en we waren ongeveer anderhalf uur zoet met het winnen, ruilen, afpakken, toe-eigenen en dromen-van al die cadeautjes. Ik was wel de gelukkigste die avond ; tot twee keer toe won ik de meest gewilde pakjes : het appeltjeslint en de strijkuiltjes .... Joepie de poepie! Pippelotje, je had dat schitterend gedaan!
We waren allemaal zo blij met de spulletjes die we wonnen, dat we besloten dit volgend jaar over te doen, maar dan zorgt iedereen voor 3 kleine cadeautjes. En omdat we geen jaar kunnen wachten, plannen we ook een Secret Santa ... Spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten