zondag 19 februari 2012

Nog twee fragillekes.

Van deze stof had ik nog wel wat over. En de meisjes vonden ze alletwee heel mooi. Dus ... naaien maar! Ik had alles op voorhand geknipt, en vorige week op Zot Van Antwerken zette ik me eraan om ze allebei ineen te stikken. 
Ik tekende van elk een t-shirt over, en ging daarmee aan de slag. Voor Lieke zette ik er een hoog kraagje op, en stikte er opzij litsen in om een ceintuurtje door te halen. Het rokgedeelte  is een klein beetje uitlopend, zoals een A-lijntje. Op de foto heeft ze er een fout t-shirt onder, maar iets echt rood heeft ze niet. Of , om precies te zijn, had ze niet. Twee uurtjes na de foto's heb ik haar een mooi rood golfje gekocht. Perfect. Alleen denk ik dat ik het wat korter ga maken. Na de wasbeurt.  


Met foute ketting, fout t-shirt
en ceintuurtje van
Ginneke...


Met eigen ceintuurtje,
en te lang ... 
Voor Ginneke vertrok ik ook van een t-shirt, maar nam het rokgedeelte over van een kleedje waar ik haar zo schattig in vind. Het heeft een veel breder rokje. Toen ik het eerst paste, bleek haar décolleté nogal groot, daarom stikte ik er een stolpplooitje in, wat veel mooier is. Toen ik  voor Lieke iets roods ging zoeken voor onder het kleed, keek ik ineens voor Ginneke uit naar een rood ceintuurtje. Ik wou zo'n rood gelakt ding. Maar als ge maar een uurtje tijd hebt, vindt ge uiteraard nooit het perfecte accessoireke. Tot ik met het vestje van Lieke aan de kassa stond, en rode haarlinten zag hangen. Ik had een ingeving ; waarom zo'n lint niet als ceintuurtje gebruiken? En jawel, ik vind het uiterst geslaagd ...
Ze heeft er duidelijk geen zin in; net voor de foto  deed ze een goeie totter ... 

Goei idee, vind ik zelf ...
Ze zijn er allebei blij mee. Nu nog een foto als we alledrie ons Fragilleke aanhebben ...

3 opmerkingen: