zaterdag 28 januari 2012

Een fragileke

Een paar maanden geleden ging ik snelsnel naar de stoffenverkoop van Fragile. Ik kocht daar twee keer twee meter prachtige stof, met de bedoeling kleedjes voor mezelf te maken. Het ene maakte ik in september al, en leverde een heel gevecht met de col. Deze keer wilde ik meer een cache-coeur-effect. In de solden kocht ik een heerlijke jurk van "Who's that girl", met het gewenste effect. (Want ik heb ooit in de WE eens een kleed gekocht , zo'n cache-coeur-model, maar dat valt altijd open. En dan kan uw coeur wel verstopt zijn, maar als ge dan met uw billen altijd bloot zit, dat is 't ook niet hé.) 
Dus ik zette me aan het knippen, in mijn Fragile-stof. Als basis wederom dit model , de mouwen tekende ik over van een verknipt t-shirt. Uit datzelfde t-shirt kopieerde ik ook de twee delen van de voorpand. En het gedeelte van de linten, die ik rond mijn middel draai en vastknoop, nam ik over van het Who's that girl-kleed". Wat me opviel ( lees : tegenstak ) toen ik de foto van het zomerkleed zag, waren mijn brede heupen. In de twee andere kleedjes zorgde ik voor een ceintuurtje, wat toch een mooier effect had. Misschien moet ik tegen de zomer voor het rode kleedje ook maar een ceintuurtje maken ...
Ik heb nog heel wat stof over, en de meisjes vinden ze supermooi .... ze krijgen allebei ook een Fragilekleedje!

6 opmerkingen:

 1. Tis echt prachtig! Het model, het stofje, heel geslaagd! Ik zou 't zo ook willen aantrekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waauw Vicky! Het is prachtig!!!
  Misschien zelfs nog mooier dan het allom gekende Burda 7828-patroontje. Neem het eens mee naar Zot van Antwerken (of doe het dan aan ;-), dan kunnen we het allemaal eens van dichtbij keuren.
  Ik elk geval: géén brede heupen bij dit kleedje. Mooi mooi!
  Groetjes,
  Gertje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. brede heupen ?????!!!!! alé komaan :-) heel mooi kleedje !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. woow zo mooi! echt super! en brede heupen? ma kind, ge hebt de mijne duidelijk nog nie gezien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dito wat Joanna en Gertje zeggen. gij brede heupen? Mor allee!!!

  BeantwoordenVerwijderen