dinsdag 19 juni 2012

Drukdrukdruk!

Amai, wat heb ik het druk. Einde schooljaarstress ... stapels toetsen liggen hier. Ondertussen verbeterd, in de dossiers ingegeven, en op de rapportjes gezet. Nog twee dagen, en alles is klaar.
De laatste weken geen tijd meer gehad om te naaien, maar ook geen plaats. Mijn livingtafel lag vol stapeltjes werk. Maar al die kleine stapeltjes is ondertussen één grote stapel ; KLAAR!
Alleen vorige woensdag maakte ik nog snel iets. Lieke is jarig in de zomer, en dus mag ze deze week in de klas trakteren. En omdat de juf zo'n knap werk heeft geleverd dit jaar ( ze leerde Lieke niet alleen schrijven en rekenen, maar kon ook haar schelpje openen en het pareltje binnenin vinden ) , vond ik dat ze iets moois verdiende. Een mooie tas. Want een juf kan niet genoeg mooie tassen hebben.
Lieke koos zelf het stofje, en riep heel spontaan "wauw!" toen ze de afgewerkte tas zag.
Als model koos ik ( alweer) voor dit heerlijke patroon, maar maakte de schouderbanden van keperband ( zit in de ondernaad ingestikt ) en maakte aan één kant - de voorkant dus - een zak, die vastgestikt is onder de keperband. Ik gebruikte ook vliesline om de zak wat steviger te maken. Jaja, niks teveel voor de juf!
De kleur van de voering is net dezelfde als de hartjes van de bloemetjes.
Lieke wou zelfs met de zak poseren. Maak dat mee!

" Ik ben onderweg naar school! " zei ze plechtig terwijl ze haar pose aannam.
Let vooral niet op haar rattennestje ...
Nu nog bedenken wanneer ze de zak zal geven. Ze zou eigenlijk donderdag tracteren, maar haar juf is ziek. En ze wil zo graag haar verjaardag vieren met haar eigen juf ...

1 opmerking:

  1. Ben blij voor je grote stapel "KLAAR"! Ik ben blij dat ik dat hier nu ook kan zeggen ;-). En alvast een heel gelukkige verjaardag voor Lieke! En de juf zal wel superblij zijn met die leuke tas!

    BeantwoordenVerwijderen