zaterdag 11 augustus 2012

Beetje mislukt

 We mochten vandaag naar een heel speciaal verjaardagsfeest. M werd 12 jaar geleden geboren, en de dokters gaven hem weinig toekomst. Hij zou maar een paar jaar oud worden. Maar een wonder is geschied ; vandaag werd hij 12 , en er was een groot circusfeest.
Ze vroegen centjes voor een nieuwe fiets. Ik geef niet graag geld , behalve als heel duidelijk op voorhand gezegd wordt wat ermee zal gebeuren. Dus zouden we bijleggen. Maar natuurlijk wilde ik ook iets zelfgemaakt meenemen.
Ik knipte afgelopen woensdag een zak uit de alomgekende dekbedovertrek van Ikea, en zette me gisterenavond achter het machien om hem ineen te zetten. Ik volgde de handleiding van het knikkerzakje van Eloleo. Niet moeilijk, gaat goed vooruit. Tot ik besefte, dat ik geen lusjes in de zijnaad stikte, om de schouderbandjes door te halen ... Domdomdom ... ( zou die mojito daar voor iets tussen zitten? )
Op zoek in de dozen met lint, kwam ik felgeel, breed nylonachtig lint tegen. Met heel wat gepruts en gefoefel lukte het me om mijn dommigheid op te lossen ... Ik zette er onderaan een gele boord op, en maakte aan de zijkanten lussen om de schouderbandjes door te halen.

Zo ziet het er nog heel goed uit ...
En zo ook nog ...
En als je hier goed kijkt, zie je dat het stiksel vreselijk lelijk is ... het lijkt wel of de mojito daar ingekropen is ...
Toen de man des huizes dan ook nog even opmerkte dat dat toch niet echt een jongensmodelletje is, was het een uitgemaakte zaak ... ik zou de zak niet geven. Te slordig, niet jongensachtig genoeg ... Beetje mislukt.
Ons meisjes kunnen er maar goed bij varen ; ze hebben er een zakje bij.

4 opmerkingen:

 1. 't is ook een echte mojito kleur hè

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is groen dan niet voor jongens? Zou toch voor hetzelfde stofje gegaan zijn ;)
  En inderdaad, dit kadert volledig in het thema "mojito".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. misschien moet ik er de volgende keer gewoon de limoenen mee gaan halen bij den boer ...

   Verwijderen
 3. Een zakje kan je nooit teveel hebben hè. Wel jammer dat het niet helemaal gelukt was.

  BeantwoordenVerwijderen