zondag 5 augustus 2012

Smarties alom

Onze vakantie in Frankrijk zit er al eventjes op, maar we genieten nog volop na.
We waren samen met vrienden, die ook twee kindertjes hebben. F werd vorige week 5 , en dat gaan we komende donderdag vieren. Dus .... cadeautjes-time!
Op vakantie kocht ik een tafelkleed van toile-cirée, ineens twee meter lang, met de bedoeling om het thuis ook op de tuintafel te kunnen gebruiken. Het kleine broertje van de vrienden vond het tafelkleed ( met 1000-en smarties op ) geweldig, en elke keer als hij kwam buurten bij ons, of voordat hij terug naar zijn eigen terrein ging, deed hij een gulzig monstertje na. Heerlijk om te zien. Het idee begon toen al te borrelen, om er een cadeautje mee te maken. Ik ging op zoek naar nog een half meterke, maar vond niks meer.  Het idee bleef echter spelen in mijn hoofd ( en kreeg meer en meer vorm ) , en kijk .... ik had geluk ... de madam had scheef geknipt, en het paste thuis net niet.
Dus ... knippen maar!
Voor jarige F een zakje, gevoerd met aardbeitjesstof ( lust ze graag! ).
En voor broertje ( die krijgt ook graag cadeautjes natuurlijk ) een grote slabber , met achteraan kersenstof ( het minst meisjesachtige stofje in mijn collectie ...
En nu heb ik nog zo'n anderhalve meter over ... 


8 opmerkingen:

 1. wij hadden vroeger een donsdekenovertrek (ik spreek over 25 jaar geleden) met allemaal grote en kleine bollen op, wij speelden dat die bollen "chips" waren en wij (mijn zussen en ik) aten dan elke avond zogezegd chips(want in't echt kregen we dat alleen op zaterdag) die overtrek hebben we nog altijd!!! en toen mijn zus hem over't laatst aan de wasdraad zag hangen was ze heel verontwaardigd dat ik de "chips" mee had genomen (hij was feitelijk van haar!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi, die smartiestof! Wie weet wordt je tafelkleed beetje bij beetje korter en krijgen we binnenkort nog smartiepost te lezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Dat Smartie stofje is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En fier dat de zoon is op zijn nieuwe slabber. En de dochter loopt hier de hele tijd rond met haar tasje, al moet ze uitkijken dat broer er niet mee gaat lopen soms ;-)
  Nog eens merciekes hé!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk maar naar mijn profielfoto, daar zie je de kleine fiere man!

  BeantwoordenVerwijderen