zondag 21 april 2013

Bloglovin' ... probleem?

Op heel wat blogs kwam afgelopen tijd te lezen dat Google Reader ermee ophoudt, en algemeen genomen blijkt Bloglovin' de meest geschikte vervanger te zijn.
Ik ben nog steeds een leek op dat gebied. Tientallen reacties op berichten en reacties las ik al door, maar nog steeds ben ik niet 100% zeker. Ik blijf zitten met drie vragen :

 • ik werk met Blogger, en lees alle blogs die ik volg via de leeslijst. Kan ik dat blijven doen, of gaan er blogs uit mijn lijst verdwijnen?
 • ik zie de laatste dagen mijn aantal volgers slinken in plaats van toenemen ; heb ik iets verkeerds geschreven in één van m'n laatste berichten, of ben ik gewoon saai geworden, of heeft het iets te maken met volgers die overstappen naar Bloglovin' en me niet terugvinden? 
 • kan ik best ook zo'n bloglovin' icoontje op m'n blog zetten? Hier en daar zijn heel duidelijke instructies te vinden over hoe dat gaat, dus dat zal ik wel kunnen ... 

Enfin, ik ben nogal behoudensgezind ; als iets goed gaat, waarom zou ik veranderen ... maar als 't moet, moet het. Want, inderdaad, veranderen is meestal wel verbeteren ... 

6 opmerkingen:

 1. Als je leest via Blogger leeslijst, heeft dat in principe niets met Google Reader te maken en veranderd er niets.
  Overstappers naar Bloglovin' blijven normaal in je 'oude' volgerslijst zitten, tenzij ze zichzelf eruit verwijderen.
  Veel mensen die op bloglovin' zijn overgestapt zullen misschien makkelijker volger worden als je zo'n icoontje plaats. Maar persoonlijk vind ik het spijtig dat je die kleine fotootjes dan niet meer hebt, en dat je ook 'anonieme' volgers krijgt (die verhogen het aantal wel, maar je hebt er op geen enkele manier een link naar.)
  Ik heb ook de Bloglovin'-knoppen op mijn blog gezet, maar ik 'blog' en 'volg' en 'lees' nog op de 'oude' manier, via Blogger dus.
  Hopelijk heb je hier iets aan...
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voilà, eindelijk een duidelijk antwoord op al m'n vragen. Ik hoef dus niks te doen, behalve misschien wat minder saai zijn ;-). Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Dus de leeslijst blijft, dan doen we gewoon verder, simpel!
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn volgers zijn ook gezakt, dus denk wel dat het er mee te maken heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de handige info, weet nu dat de blogger leeslijst er gewoon blijft...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik volg je al via bloglovin' :)

  ik vind het een handige tool, altijd al mee gewerkt!
  wordt wel snel duidelijk hoor!

  www.mamajulesbrussels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen