donderdag 25 april 2013

Omkeerbare kaptrui

Soms maak ik iets, en denk ik: "klaar."
Soms maak ik iets, en denk ik: "Wauw, klaar!"
En soms maak ik iets en denk ik: " Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuw, dit is een prachtstukje.
En soms maak ik iets, en zeg ik al op voorhand, tijdens het maken " Dit wordt een meesterstukje."
Tja, je moet jezelf wat bevestiging geven, als je aan een moeilijke klus bezig bent ...
Zo'n meesterstukje vind ikzelf deze.

De kaptrui uit SVDHZ. Wat me meteen aansprak , is het feit dat ze helemaal geassembleerd kan worden met de overlock. Klinkt als " snel klaar". 
Bij de opening van Bobby Sewing ging ik op zoek naar een mooie tricot. De wasbeertjes vond ik schattig en tegelijkertijd een beetje stoer. Zo heeft Lieke het graag. De stof was nogal dun, te dun eigenlijk voor een trui. Dus kocht ik er ook nog fleece bij, om de trui van een voering te voorzien. ( het was nogal koud die dag, dus mijn verstand stond nog op wintermodus ).
Ik was eigenlijk van plan om gewoon twee truien te maken en die aan elkaar te stikken. Gelukkig kwam ik net op tijd deze fantastische handleiding tegen, en besefte ik dat het net iets ingewikkelder zou worden. Durf-het-zelf ... 
Tegen dat ik de stof begon te knippen, was het buiten al wat aangenamer, en bedacht ik me dat ik de fleece toch beter niet gebruikte. Ik dook in mijn voorraad en diepte koningsblauwe tricot op. Niet de perfecte combinatie, maar uiteindelijk zie je de twee stofjes niet samen. Voor de kap gebruikte ik een souspulletje dat nog zo goed als nieuw was, maar  lag te wachten op recyclage wegens "in de mouw geknipt". 
Het ineenzetten ging vlot, dankzij de heldere uitleg en foto's . 
Het resultaat ... mag er zijn, vind ik ...

De mouwen zijn aan de lange kant, maar die kunnen we omplooien. Voor de rest past de trui perfect. Zelfs niet te breed voor mijn smalle dochter!
Alleen de kap paste ik een beetje aan. Ik had gehoord dat die wel erg groot uitvalt volgens het patroon, dus die tekende ik wat kleiner. Maar nog ruim genoeg! 

Vandaag was ik terug bij Bobby, samen met Ginneke. En zij zag daar een nijlpaardentricot, waar ze helemaal weg van was. Dus ... binnenkort de tweede versie van de omkeerbare kaptrui! 

7 opmerkingen:

 1. Mooi!! Die staat hier ook op de planning voor binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh mooi seg :-)ze staat er prachtig mee.
  hier staat die ook op de planning (maar mijn planning wordt oneindig lang!)

  Ben benieuwd naar dat andere stofje/trui.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super!!!

  www.mamajulesbrussels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb je goed gedaan! Wat een zalig stofje, Lieke is er heel mooi mee. Blij dat mijn handleiding gebruikt wordt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, en ze is schitterend, je handleiding. En de aanmoedigingen bij de moeilijke stukken ... geweldig. Dan weet je dat je juist zit, ook al ziet het er vreemd uit of is het zuchten en zweten!

   Verwijderen