woensdag 15 mei 2013

Een toch-niet-zo-snel jurkje

Weken en weken geleden stond ik letterlijk uren in de rij om enkele metertjes van hun stoffen te bemachtigen. Eén jurkje geraakte al klaar, de rest van de buit lag nog te wachten in de kast.
Tot ik vorig weekend een onbedwingbare drang voelde om te naaien. Ik had het nodig, het moest gebeuren. Ik opteerde voor snel-klaar-projectjes, om de drang zo snel mogelijk te kunnen bevredigen. Zomerjurkjes, of "campingkleedjes", zoals ik ze zelf noem. Simpel en eenvoudig. Spelen, wassen, drogen en terug aandoen. Dat kan uiteraard niet met de zwierkleedjes die hier tegenwoordig gemaakt worden.
Om het toch dat ietsje meer  te geven, tekende ik een cache-coeur-modelletje.

Uiteraard was het allesbehalve snel klaar, want die randen moeten mooi afgewerkt worden. Ik gebruikte rekbare biais, en dat vraagt wel wat geduld.
Toen ik het kleed ineenzette, vielen de "flappen" open.  Het lodderde nogal. Ik heb er dan heel fel op gestoomd, en dat heeft geholpen. De biais lijkt wel terug een beetje ineengetrokken, waardoor het wat strakker staat.
Ik zag ook dat de tekening niet doorliep. Sinds kort kan ik me daar erg aan storen. Om niet alles terug los te moeten maken ( ze zeggen dat je een overlockstiksel heel gemakkelijk kan losmaken, je moet alleen de juiste draad vinden - ik weet nog steeds niet welke draad dat is ), zette ik een stuk rekbare biais op de naad. Deze zorgt er tevens voor dat het voorpand een beetje samengetrokken wordt, wat een mooier effect geeft. Er zit wat meer "model" in het kleedje.
Het staat haar mooi, vind ik zo. En ze heeft het na de foto niet uitgedaan. Ik verdenk haar er zelfs van er mee te willen gaan slapen sebiet. Ze is dus content ...

5 opmerkingen:

 1. Leuk kleedje en supertoffe stof! Ik ken dan een 'vlug-klaar-projectje', je wil dan toch nog iets extra wat nog hopen werk geeft omdat het niet naar eigen zeggen goed genoeg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er een heel leuk kleedje uit, heel mooi stofje ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ja, zo van die snel-klaar-projectjes durven wel eens bedrieglijk lang uitvallen. Een mooi kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een knappe meid in een mooie kleedje, meer hoeft dat niet te zijn.............

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en toch ziet ze er stralend uit in haar mooie jurk!

  http://mamajulesbrussels.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen