zondag 2 juni 2013

Recept 27 voor juf Liesbet

Lieke verjaart in augustus. De 24ste. En afgelopen 1 september kwam ze thuis met de boodschap dat haar juf op dezelfde dag jarig is als zij. Dat is wel heel speciaal voor een meisje, niet?
Omdat Lieke altijd op het einde van het schooljaar trakteert in de klas, zette ik me al aan een cadeautje voor haar juf. Haar superlieve juf, die Lieke heel graag ziet ( wederzijds! ) , en die het beste uit Lieke heeft bovengehaald. Een juf met veel begrip en warmte. Een heel bijzondere juf voor Lieke .
En wat doe je dan, als mama? Dan doe je een extraatje voor die juf. Bijvoorbeeld, een nieuw patroon uitproberen. Niet de gemakkelijke ( maar niet minder mooie ), reeds meerdere malen gemaakte  omkeerbare tas zoals voor de juf van vorig jaar, neen, een  nieuw receptje. Nummer 27 uit "Zo geknipt".

Het stofje ligt al lang in de kast, het is er zo eentje waar ik niet in durfde knippen. 
De schouderband verstevigde ik met vliesline , en doorstikte enkele keren. Aan de buitenkant voorzag ik twee ruime zakken.


Ik koos voor de versie met diepliggende rits. Binnenin drie aparte vakken, een haakje voor de sleutels en een verstevigde bodem. Die verstevigt de tas niet alleen, hij fleurt de binnenkant ook wat op. 


De tas blijft nog eventjes hierthuis, tot Lieke samen met de juf mag feesten ... 

7 opmerkingen:

 1. Oh zo schoon, mag lieke volgend jaar bij mij in de klas zitten ??? Ik ga ook proberen zo een goei juf te zijn dan !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi mooi mooi ! (en ik zou beter ook eens beginnen denken aan de juffen ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, op het einde van het schooljaar maak ik altijd confituur voor de juffen ; die datum is al gemarkeerd in mijn agenda!

   Verwijderen
 3. Heel mooi, ik ben ook fan van deze tas. Heb er ook al 2 gemaakt. Eentje staat al op mijn blog. Het fleurig zomermodelletje moet nog even wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi tasje en het stofke is echt geweldig tof, de juf zal blij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook juf maar krijg niet zo'n mooie dingen (niet altijd!!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben zelf taakjuf in het buitengewoon onderwijs, en krijg ook niet dikwijls iets. Maar als ik iets krijg, ben ik zo blij. Dus geef ik altijd ....

   Verwijderen