zondag 18 augustus 2013

Klaar voor de start.

Op "materieel gebied" zijn we dat hier.
Boekentassen zijn gekocht, het kaftpapier ligt  te wachten, de fluovestjes zijn genaamtekend.
Lieke kreeg al een zakje om haar brooddoos in te steken, en Ginneke wachtte vol spanning tot ik klaar was met haar eersteleerjaar-uitzet. Net als haar grote zus twee jaar geleden kreeg.
Gisteren kreeg ze een grote doos, met daarin al haar eigen spulletjes.
Eerst  de turnzak. Ze koos de stof zelf, toen we maanden geleden samen webshops afschuimden, op zoek naar het perfecte stofje voor Liekes Lentefeestkleedje. Ginneke was direct helemaal weg van dit stofje.

Op haar turnzak zette ik haar naam, net als ik had gedaan in mei, voor haar twee vriendinnetjes. 
De stof aan de onderkant is nickyvelours, lekker stevig. Kan een beetje beter tegen gesleep over de grond dan het bloemetjeskatoentje. En voor Ginneke moet alles net ietsje steviger zijn ... 

Ik voorzag Ginneke ook van twee pennenzakjes, gevuld met spiksplinternieuwe potloodjes, stiften, en al die spulletjes die er zo mooi uitzien als ze net nieuw zijn ...
Bij de pennenzakjes staat haar brooddooszakje. Een beetje een ander modelletje dan dat van haar zus, maar ook op het gevoel getekend . Eén grote binnenzak en kleinere zakjes er vooraan opgezet. De bloemetjesstof was bijna op, dus moest ik wat puzzelen en overwegen waar ik de bloemetjesstof gebruikte, waar de stevige nickyveloers, en waar de ( ook stevige ) katoen die ik in de turnzak en pennenzakjes gebruikte als voering. 
Voor de sluiting gebruikte ik stukjes biaislint dat ik "openstreek" en op de flap stikte. De onderkant van de sluitlintjes zit in de onderste naad verwerkt . En weer de kamsnaps. 

En zo ziet het er in zijn geheel uit ... 

Laat het schooljaar maar beginnen! 

7 opmerkingen:

 1. Heel mooi allemaal! Dat is weer heel wat werk geweest maar het resultaat mag gezien worden. En zo mooi assorti allemaal. Wat een goed idee van die nicky velours onderaan!
  Alvast veel succes in het eerste leerjaar voor Ginneke!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bwaaaa van mij mag het. Nog efkes duren eer het weer begint ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. echt knap gedaan, heel vrolijk om het schooljaar te starten...

  (momenteel bij mij een give away => madebyelke.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk stofje!!
  Ik zou ook wel zo'n tasje willen om het schooljaar te beginnen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen