zaterdag 10 mei 2014

Een giggle voor Lieke

Het is al een hele tijd klaar, maar nog niet geblogd. Moest de was in voor ik foto's kon trekken.
Een giggle voor Lieke. Ze is allergrootste fan van skinny broeken ( ze heeft liever een broek die te kort is, maar goed spant dan een broek die een klein beetje niet spant ) , en allerminst van rokjes en jurkjes. Hier is dan ook een duidelijke afspraak : de dagen dat ze op school sport of zwemt, mag ze een broek aan. De andere dagen een rokje of jurkje.
Met de zomer in het vooruitzicht hoop ik wat meer rokjes  te kunnen aanbevelen, om die witte beentjes van haar wat kleur te laten krijgen ...
Daarom liet ik haar de giggle zien uit Homemade Mini Couture. Ze vond het oké. En ze koos een stofje. Gelukkig houdt ze nog wel van frisse kleurtjes, dus ze ging voor dit stofje.

Een heel fijn patroontje om te verwerken. Alles heel goed uitgelegd met duidelijke foto's erbij. En al bij al zat het jurkje op enkele uren in elkaar. 


Ze had het vandaag aan om naar een lentefeest te gaan, en is er wel content mee. Ze wilde zelfs een beetje streken verkopen voor de foto.

In plaats van knopen gebruikte ik kamsnaps. Soms worden die luiewijvenknopen genoemd, maar ik vind dat toch ook niet op 1-2-3 klaar. Maar zo omzeil ik mijn  angsten voor knoopsgaten wel heel handig. 

Ikzelf dacht even aan roze kamsnaps, maar Lieke koos de groene. En ik kan haar geen ongelijk geven. Het roze riempje hadden we liggen, en past er mooi bij. 
Dat riempje wordt netjes op zijn plaats gehouden door mooie litsjes, die ook met kamsnaps zijn vastgezet.


Ik werk dikwijls met een volledige voering voor kleedjes, maar hier werd dat niet voorgeschreven. Wel een mooi belegje . En polkadotjes, die doen het altijd goed voor zoiets. 


En ... hoera ... ze wil nog wel zo'n jurkje. Het stofje ligt al klaar ! 


2 opmerkingen: