maandag 12 mei 2014

Een hangt-shirt

Lieke wil een hang t-shirt. Met een blote schouder , weet je wel. Nu vind ik haar daar nog wat jong voor, maar dat ligt eerder aan mij waarschijnlijk.
Ik liep met haar al heel wat winkels af om er zo eentje te vinden, maar zeker in haar maatje zijn ze blijkbaar onbestaande.
Om toch tegemoet te komen aan haar vraag, kocht ik een t-shirt dat ik ging verbouwen. Ik nam een grotere maat dan normaal, knipte de halsopening veel groter en zette er een rekbare paspel op. Meer moest dat niet zijn.
 Dit was maar een probeerseltje ; als het lukte , zou ik dat gebruiken als basis voor een eigen patroontje. De uitsnijding was nog niet genoeg ( die schouder niet bloot genoeg ) , maar verder kon het dienen. Met felroze stof en fluogele flockfolie ( alles van bij Bobby Sewing ) ging ik aan de slag. Tadaaa ...
En kijk, de schouder is niet heel bloot, maar ze vindt het zeker oké ( op school zal ze het wel over één schouder getrokken hebben ) . En ik ook, zo niet al te bloot ... 


Ze geraakt niet uit haar roze fase ... Maar ik ben gewaarschuwd ; de volgende fase zou wel eens zwart kunnen zijn ;-) 

4 opmerkingen:

 1. Wat een grappige naam....een hang-t-shirt.
  Ik weet niet hoe oud Lieke is....maar mijn kleindochter van bijna 8 is ook dol op hang-tops ; één-schouder-tops; asymmetrische tops.....wellicht is het dus trendy. Ik vond toch een paar patroontjes -modelletjes voor die leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een heel mooi t-shirt geworden. En wees maar niet bang die roze fase gaat opeens over zijn. En als ik je kan geruststellen hier is er nadien geen zwarte fase gevolgd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef ... maar hopelijk gaat ze niet al te plots over, want dan zit ik hier met die roze garderobe ...

   Verwijderen