donderdag 12 juni 2014

Mijn lichaam klopt niet ...

Lang, heel lang geleden, voor het blogtijdperk, maakte ik wat kleding voor mezelf ( vooral dan bij gebrek aan kinders ) . Maar zelden zat het comfortabel. Tot ik met tricot jurken begon te maken. Dat liep beter.
Nu zag ik her en der Sunny Pants verschijnen, uit La Maison Victor. Ergens las ik dat ze supersnel klaar was, en heerlijk om dragen.
En aangezien de kleerkasten van de dochters uitpuilen, ging ik de uitdaging nog eens aan.
Ik kocht bij Bobby wat Soft Cactusstof en zette me tijdens ons naaiclubje aan het tekenen . Na eerst mezelf opgemeten te hebben.
De broek leek me nogal breed, toen ik het patroon op papier had overgenomen. Maar ach, het moest zeker geen skinny thing zijn, dus ik knipte de stof. En begon de broek ineen te zetten. Ze leek eerder op een tentzeil dan op een broek, maar ik bleef geloven in de tailleband met elastiek, die alles in de plooi zou laten vallen. Net niet genoeg tijd om ze helemaal af te werken die avond, dus de volgende ochtend de laatste hand eraan gelegd , de tailleband met elastiek.
Passen ... oeioeioei ... veeeeeeeeeeeel te breed. Daarom een paar centimeters naast de kruisnaad gestikt , maar nog steeds niet oké. Papatje bekeek de broek en vertelde me waar ze overal te breed was : opzij én achteraan. Als hij dat zo kan zeggen, moet het serieus zijn ...
Dus besloot ik maar om de tailleband eraf te halen.
En zo bleef ze liggen.
Tot daarstraks. Ik knipte meerdere centimeters van de bovenkant van de broek ( ik vond ze ook te hoog ) , prutste en stak speldjes, en zette de tailleband er terug aan. Nog vreselijk breed achteraan, maar nu deed de elastiek wel zijn werk.
Lieke hield me de hele tijd in de gaten , en zei: "Ze is aan uw poep vanachter nog te breed. Ge hebt precies keilange billen. " Plastischer kunnen we het niet zeggen ... Mijn lijf klopt niet ...
Al bij al valt het nog mee. Ik vind het stofje te mooi om de broek weg te doen, dus ze zal gedragen worden. Op vakantie, 's avonds, zodat de muggen niet kunnen dineren op mijn benen.
Of in de tuin, als er hopelijk niemand op het onverwachts langskomt.
Of nu, terwijl ik als gek toetsen verbeter, quoteer, op rapportjes zet en in leerlingvolgsysteem ingeef. En eventjes een blogberichtje schrijf ter ontspanning ...


Onderaan zette ik smockelastiek. Prulwerkje, maar leuk effect. 


De zakken vind ik heel geslaagd. Door het aanpassen knipte ik een deel ervan weg, maar ze blijven lekker ruim .

Volgende week weer naaiclubje. Ik speel op veilig, en maak een tas voor Liekes juf. En daarna probeer ik misschien nog iets voor mezelf. 
Misschien... 2 opmerkingen:

  1. Ik heb in datzelfde stofje een pyjamabroek gemaakt.Gewoon een oude uiteen geknipt en dat dan als patroon gebruikt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als broek-leek (ook omwille van nooit-een-goed-passende-broek-te-vinden) vind ik anders wil dat gij een lijf hebt dat ik ook graag zou hebben ;-) Maar ze zit een beetje ruim, dat moet ik ook toegeven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen