zondag 22 juni 2014

Voor één dagje 9 jaar

Lieke verjaart in de zomervakantie, en daarom trakteert ze op het einde van het schooljaar. We zoeken altijd een "originele" snoeperij voor in de klas. Uitdeelcadeautjes, daar houden ze zo niet van, bij ons meisjes op school. Dus doen we extra ons best voor de feest-cake. Uiteraard gaf Pinterest ons weer  heel wat ideetjes, en met deze verrassingscake in ons achterhoofd gingen we aan de slag. Ik dacht - gelukkig - eerst na over transport naar school ( slagroom leek me niet zo'n best idee dan ) , over de bakvormen die ik heb ( en leende er snel nog eentje extra van mami ) , en over de inhoud ( smarties , njammie!!! ) .
We startten met het bakken van 3 cakes van verschillende grootte ( Lieke deed dit bijna zelfstandig, al moest ik bij het eieren breken wel vragen om rustigaan te doen ) , en toen wachtte ik geduldig tot de match van de Rode Duivels begon, om in m'n eentje de cake af te werken.
Cake uithollen en opvullen met M&M's ... 
dichtdoen, insmeren met chocoladeglazuur en spikkeltjes laten regenen ...
Aan de buitenkant laat niets vermoeden dat je een vloedgolf veroorzaakt, als je de cake opensnijdt. Benieuwd of Lieke gaat kunnen zwijgen tot de taart wordt aangesneden ;-) 

En voor de juf zette ik me aan mijn machine. In mijn walhalla , heerlijk gewoon. Ik maakte het tasje in stukken, want door de einde-schooljaar-drukte had ik altijd maar een heel klein beetje tijd om verder te doen. Maar het geraakte af ... Een Léonieke uit "Mijn tas" . 
Ik gebruikte een Petit Panneke, mijn lievelingsstofjes .... 


Jammer genoeg had ik niet de juiste vliesline , en de bovenste flap is daardoor wel heel stug. Ik hoop dat  hij wat vlotter zal vallen, als het tasje gedragen en gewassen wordt ... 

Vandaag kocht ik dan wel de juiste fournituren om een volgend exemplaar te maken. Voor ons vakantievriendinnetje dat binnenkort jarig is. Zij zal een nog betere versie krijgen. Tja, al doende leert men, nietwaar? 
5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke taart, dat gaat een grote verrassing zijn voor de kinderen. En het cadeautje voor de juf vind ik heel mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die cake spreekt mij enorm aan, wat een fijn idee. :-)
  De Leonie staat ook op mijn verlanglijstje, maar jammer genoeg heb ik er nog niet de tijd voor gehad...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die cake staat ook al lang op mijn lijstje... ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen