maandag 21 juli 2014

Voor mezelf

Eind juni kriebelde het weer. De drukte van de eindtoetsen was voorbij, de rust hier een beetje weergekeerd. Ik had nog wat stofjes liggen die ik recentelijk had gekocht, onder andere eentje om een simpel kleedje voor mezelf te maken. Ik hou wel van die modelletjes zonder mouwen met een elastiek in de taille. Snel klaar, zou je denken. Tot je het stofje uit de kast haalt, en bedenkt dat het toch een ietsje meer mag zijn. En als je dan denkt aan dat ene gekochte jurkje waar je zoveel complimentjes over kreeg, tja, dan wordt het dat ietsje meer.
Ik nam het gekochte exemplaar, legde het op patroonpapier en tekende het over. Een V-hals, en op de rug net dezelfde uitsnijding. De voorkant had wat details ter hoogte van de buik ( beetje verdoezelen van niet meer zo strakke zones kan geen kwaad ) , die wou ik proberen na te maken. Het leek of er 3 horizontale overlappingen waren. Dat imiteren lukte me echter niet, en leverde heel wat denk- en prutswerk op.
Ondertussen begon ik te beseffen dat snel-klaar-jurkjes in volwassen formaat niet echt bestaan. Om de randen mooi af te werken, werkte ik met een voering.
Keren bleek ook onmogelijk , omdat de rugpand één patroondeel is ; uiteindelijk heb ik de achterpand gewoon doorgeknipt en na het keren terug aaneen gestikt. Gelukkig was het tricot ...
Het buikstuk loste ik op door in de zijnaad te rimpelen, en in het midden van de voorpand smockelastiek te zetten ( om te voorkomen dat het op een zwangerschapsjurk zou lijken, want dan hebben we het niet meer over verdoezelen natuurlijk ... ).
Het snel-klaar-projectje nam veel meer tijd in beslag dan gedacht, maar ik was er wel heel tevreden over.


Na een strijkje ging het mee de valies in richting Zuid- Frankrijk ... 
En het kwam terug tevoorschijn toen we een dagje Cannes deden. 


Na het mislukken van de broek, nu een heel geslaagd jurkje. Dat deed deugd, dus begon ik aan een volgend. Wordt vervolgd ...


2 opmerkingen: