vrijdag 15 augustus 2014

Onze speelkamer

Onze speelkamer is een paradijs. Voor de meisjes, want ze kunnen er helemaal hun gangen gaan. Maar ook voor mij, want de deur gaat na het spelen dicht, en ... geen rommel te zien ;-)
Vorige week waren Lieke en Ginneke samen op sportweek, en ik dus alleen thuis. Om niet verloren te lopen die dagen, plande ik een projectje ... de speelkamer onder handen nemen. Er staat een grote speeltafel , gemaakt van Ikea Trofastbakken , waar al hun playmobil op uitgestald staat. Al de rest zat netjes ( meestal toch ) gesorteerd in bakken. Enkele bakken met poppenkleertjes, enkele bakken met rommeltjes voor hun keukentje, en enkele bakken met veel rommel. Ditjes en datjes, van overal bijeenverzameld.
Tijd om eens goed te rommelen, zonder kinderen in de buurt. Dat rommelen en selecteren gebeurde de eerste dag , en alles werd netjes in zakken gestopt  ; voor de vuilbak, voor de kringwinkel, en voor haar schoendozenacties.
De kinderen kregen na de sportdag steeds garage- en speelkamerverbod ( in de garage stond alles klaar om weg te brengen, en dat mochten ze uiteraard niet zien, anders zou de helft terug ergens in huis terechtkomen ... )
Na het rommelen begon het aankleden. Schilderen deed ik al in een vorig stadium ( gelukkig! ) . De grote kast die er staat werd leeggemaakt, en een stuk opgeschoven. Ernaast maakte ik een gezellig leeshoekje.

Met een voorraadje boekjes en CD'tjes in de buurt... 

De kussens zijn eigenlijk deze kussens die ik terug van elkaar knipte en opsmukte met heerlijke Soft Cactus-stofjes. 
Het ideetje van de boekenrekjes haalde ik heel lang geleden al van Pinterest ; het zijn kruidenrekjes van Ikea. Met een mooi papiertje bekleefd zien ze er echt heel mooi uit. 
Op het bed ( eigenlijk gewoon twee matrassen ) ligt een heerlijk zachte fleece dat ik toevallig die week in Aldi kocht. 
Nog een Pinterest-ideetje gebruikte ik om al onze kleine rommeltjes te verwerken ; ik ging het hele huis rond met een bak om kleine spulletjes te verzamelen ; vele prullaria uit Kindereitjes, pareltjes, kralen, .... Toevallig twee weken geleden in dezelfde Aldi een grote canvas doek gekocht, om alles op te plakken. Ik amuseerde me samen met Lieke en Ginneke eerst met het sorteren op kleur, daarna het leggen op de canvas, en dan - ik alleen - alles vastkleven met krachtlijm. Tot slot was er nog een grote muur die ik moest aankleden. Ik liet allerlei ideetjes de revue passeren, maar de tijd was beperkt ... Een grote onderwaterfoto van de meisjes op doek laten afdrukken ... of een leuk behangpapiertje zoeken en twee panden kleven ... of een tekening zetten ... of ... 
Toen ik de zakken ging inleveren bij de kringwinkel, kon ik het uiteraard niet laten om even een toertje te doen in de winkel zelf. Eigenlijk op zoek naar een bureautje voor Lieke. Ik liep pal op een supergrote kader van Ikea , iets van een meter op anderhalve meter of zoiets. Nog in de plastiek, voor maar 5 euro ... Die kon ik niet achterlaten, ook al had ik nog geen idee wat ik ermee zou doen. Even ronddolen op m'n Pinterestborden gaf me een ideetje ; vogeltjes! Niet echt leeftijdsgebonden, en oh zo schattig ... 


En oeps, er ontsnapten enkele vogeltjes ...
Weer een stukje in ons huis dat opgeruimd en netjes oogt ...
10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Inderdaad goe bezig, nog een kamer of4te gaan, en een oprit, en een buitenkeuken, een grote zolder. En als dat klaar is, wordt de speelkamer slaapkamer van de oudste dochter ... Vervelen? In geen 100 jaar ...

   Verwijderen
 2. Heel leuk geworden, gaan ze veel plezier van hebben en zalig dat je af en toe de deur kan dicht doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je "schilderij" van prullaria geweldig.
  Brollekes weg en een muur mooi aangekleed: win-win :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw!!! Daar wordt weer met dubbel zoveel plezier gespeeld! Zalig om jullie speelkamer te zien. Wij hebben er helaas geen, de kindjes spelen in de living dus daar kunnen we de deuren niet dicht trekken ;-)
  Die prullaria op doek vind ik GE-WEL-DIG! Echt mooi en zo origineel!!
  Het leeshoekje is heel gezellig. Dat idee van die kruidenrekjes had ik ook al gezien maar ik vind die dingen nooit in Ikea. En die kratten om de boeken in te verzamelen is ook mooi en goed gevonden. Wij gebruiken mandjes die we op de kast zetten zodat de jongste (anderhalf) er nog niet aankan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb je goed gedaan! Mooi!
  (Jammer dat je foto's klein blijven als je erop klikt).
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zoek al heel lang hoe ik dat kan aanpassen, dat de foto's vergroten als je erop klikt. Maar ik vind het niet ... tips welkom!

   Verwijderen
 6. oh wauw wat een zalige kamer! En die kader met prulletjes, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi gedaan zeg! Super, dat prullendoek :D

  BeantwoordenVerwijderen