vrijdag 27 februari 2015

JBC-inspiratie

Toen ik eens ( één van de vele keren) in JBc was, zag ik een mooi jurkje voor Lieke. Koningsblauw, met een schuine rits. Ze paste het, maar ik vond het te kort. Waarschijnlijk was het een heel kort modelletje, want Lieke is klein van was, maar ik vond het echt té kort. Maar het was een eenvoudig modelletje, dus kon ik thuis beginnen prutsen met mijn standaardpatroon.
Ik nam weer het zelfgetekende bovenstukje met aangeknipte mouwtjes, en knipte de voorpand schuin door. Een licht uitgaand rokdeel, door een tailleband gescheiden van het bovendeel. Simpel, zo leek het. Heel eventjes dan toch. Tot ik de rits er netjes in moest zetten? Niet eenvoudig, ik tornde het rechtse deel tot 3 keer toe los. Het leek telkens of er een stuk uit de bovennaad was gebeten ... Maar mijn geduld werd beloond ... vierde keer goeie keer ( gelukkig, veel langer had ik het niet volgehouden! )


Lieke koos voor een knalgele voering, maar ik ging wel voor een okerkleurige rits. Net iets meer winterachtig . De achterpand werd met de buitenstof gevoerd. 


Ondertussen heeft ze het al enkele keren aangehad, en eindelijk maakte ik foto's met het niet-zo-gewillige-model erin ...


9 opmerkingen:

 1. Prachtig, heel mooi gemaakt! En wat een geduld met die rits, daar kan ik nog wat van leren....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Ik vind inderdaad ook jurkjes vaak té kort, ze moeten (zeker in de zomer) netjes op de knie vallen. Gaaf effect door de schuine rits in de contrastkleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh mooi! En wat een super kleur, dat koningsblauw

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gemaakt! Mijn dochter heeft het kleedje uit de JBC maar bij haar is het lang genoeg. (Ze is dan ook wat kleiner voor haar leeftijd).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel tof gedaan! Ik ben fan van deze kleurencombinatie. :-)

  BeantwoordenVerwijderen