dinsdag 14 april 2015

Kleine Sam

Mijn zusje trouwde vorige maand. Ze deed dat heel goed , hield het vol tot in de vroege uurtjes.
Begin mei zou ze bevallen. Omdat ze Fientje* als meter vroeg, wilde ik graag een heel speciaal cadeautje geven. Mijn zusje had iets met Fientje*, en ook iets met  giraffen, en zo werd de giraf een beetje "het diertje" van Fientje*.
Dus toen ik maanden geleden de paneelstoffen bij Bambiblauw zag verschijnen, wist ik het meteen : daar zou ik iets mee gaan doen.
Een week of zes geleden knipte ik een lentejasje voor Ginneke, maar zette het nog niet in elkaar.
Een week of vier geleden knipte ik een slaapzakje voor het ongeboren boeleke, maar zette het ook nog niet in elkaar. Geen tijd. Altijd maar werken ....
En dus begon ik vorig weekend het jasje ineen te zetten.
Tot ik zaterdagavond telefoon kreeg. Eigenlijk was ik van plan die avond de jas af te werken. Maar nee, ik kreeg de kans niet. Kleine Sam had besloten dat ze de wereld wou zien. Drie weken te vroeg, maar helemaal volmaakt.  Klein, lief, teer ... en hartveroverend!

Dus gisteren legde ik de halfklare jas weer aan de kant, en zette me aan het slaapzakje. Ik had , bij het knippen, gekozen voor maatje 80, 6 maanden. Jongens, wat bleek dat plots gigantisch, nadat ik dat kleine prutske in mijn armen had gehouden ...

Ik werkte door gisteren, tot laat, heel laat. Tot een kot in de nacht. Want ik wou het vandaag af hebben. Vanmorgen de laatste details , en vanmiddag overhandigd. Het is - al zeg ik het zelf - een pareltje geworden.
Het patroontje komt uit Zo Geknipt 2 . Het kostte me heel wat gepuzzel om alle delen uit het ene paneel te krijgen ( het achterpand van de slaapzak heb ik moeten doorknippen ) , maar het lukte. De grootste opdracht was nog om de zipper op de rits ( die ik aan de lopende meter kocht ) te krijgen - leve Youtube!
De okerkleurige voering komt van bij Bobby , net als de lange rits . Omdat het maat 80 is, zal de slaapzak  in het najaar passen. Daarom zette ik tussen binnen- en buitenstof nog fleece. Oorspronkelijk was de bedoeling om er wattine tussen te steken, maar een jong moederke vertelde me dat de slaapzak dan nogal stug zou worden. Daarom ging ik voor fleece. Het geheel voelt dan ook lekker soepel.
Een rits van 110 cm zorgt ervoor dat je vieze pampertjes gemakkelijk kan   verschonen zonder het baby'tje wakker te maken. 


Bovenaan gaat de slaapzak ook open. Dus je kan hem helemaal openflappen om het boeleke er in te stoppen. 


Gelukkig had ik passende kam snaps in mijn voorraadje. Die zette ik er vanmorgen op, om foutjes zoals hier te vermijden. 


De achterkant van de slaapzak is gemaakt uit de bovenkant van het paneel. Allemaal kleine giraffen. 


Toen ik de stof knipte, was ik helemaal vergeten hoe klein een pasgeboren boeleke is .... Sammeke zal stevig moeten groeien tegen het najaar! 


Op het kaartje schreef ik " tanteke en Ben, slaap maar op jullie twee  oren. 's Nachts waak ik over Sammeke" ... 


Welkom in ons hart, kleine Sam! 

Voordat ik verder kan doen aan de jas, moet ik een beetje puin ruimen ... Geen tijd gehad om op te ruimen ... 
11 opmerkingen: