zondag 7 juni 2015

Het Grote Feest

De lentefeestkleedjes kregen jullie al te zien, de foto's van het feest nog niet ...
Een 10-tal dagen voor het feest schoot ik plots in een klein stresske. Een honderdtal ideetjes op m'n pinterestbord, maar nog niks concreets .... Dus zette ik me aan het selecteren en uitvoeren van alle plannetjes ...
Omdat Ginneke geen neefjes of nichtjes heeft van dezelfde leeftijd, kozen we ervoor om enkele vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen. Eerst speelden we een "beestig leuk spel" in het Fort , om daarna in de tuin te komen smikkelen en smullen. Tegen dat we in de tuin aankwamen, was de familie ook gearriveerd.
Voor de zekerheid zetten we een tent in de tuin , die uiteraard wat decoratie kon gebruiken. Ginneke had zelf een lichtjesslinger in blauwtinten gekozen, en daarop baseerde ik me om de tent aan te kleden.


De placematjes waren in dezelfde stijl als de uitnodigingen ; verschillende lettertypes en kleurtjes. 

Op de placemat stonden allerlei dingen die haar typeren. 


Ik maakte zelf taartschotels door borden op glazen potjes te kleven, en de borden te spuiten. Op de borden stonden diertjes. In de glazen potjes zaten snoepjes.


Van een lief vriendinnetje - dat ook kwam helpen in de keuken - mocht ik twee mooie kaders lenen, die overtrokken zijn met bordfolie. Daarop schreef ik het menu. En ik moet toegeven, ik heb me kostelijk geamuseerd met namen te bedenken voor de verschillende croques die we te eten gaven. Een crockinneke, een crockodil, een crockonijn en een crockameel. In mijn voorraad glazen bokaaltjes en flesjes koos ik een allegaartje van kleine flesjes ( oa een kruidenpotje ) , waar ik "streepjes" washitape rondkleefde. Met witte gerbera's erin, één van mijn lievelingsbloemen ...


Iedereen die een uitnodiging kreeg, kreeg ook een huiswerkje ( tja, ik ben een juf in hart en nieren ) : een wens voor Ginneke opschrijven. 


En kijk eens, de wensenpot werd goed gevuld! 


Toen mijn zus enkele maanden geleden trouwde, zette zij op haar avondfeest een snoepwinkeltje op. Ik was daar meteen verliefd op, en belde haar 's anderendaags met de vraag of we de houten kistjes en enkele grote potten mochten lenen. Mami zorgde voor mini-cakejes en ik haalde heerlijke snoepjes die hier normaal niet zomaar in huis komen ( af toch niet in die hoeveelheden ) .


Voor  ze naar huis gingen, mochten de kinderen even in het snoepwinkeltje passeren en een potje vullen. Potjes met, jawel, beestjes op ... in dezelfde kleuren als de taartschotels.


Een kinderfeest is natuurlijk geen feest als er geen lekker dessertje is. Ik bakte een heerlijke brownie ( met dank aan Jeroen Meus, mijn ridder in de keuken ;-) ). Niet al te netjes op een taartschotel leggen, poedersuiker erop, aardbeitjes ertussen en mikadostokjes erin .... heerlijk! 


Ik maakte ook Ginnekes lievelingstaart : ijsgekoelde chocolademoussetaart. Een receptje van Colruyt, dat we konden proeven bij een tante. Ik maakte er wel vele kleine taartjes van, in cakepapiertjes. 


En ik amuseerde me met spekjes en gesmolten chocolade en spikkeltjes ... 


En ja, inderdaad , ik had overdreven met de dessertjes. Echt wel. En als ik eraan denk hoeveel chocolade ik die zaterdag gesmolten en verwerkt heb, word ik gewoon misselijk. 
Maar wat was Ginneke blij met haar feest ... ze had de dag van haar leven! En ik ... ik genoot van de voorbereidingen, van het feest ( dankzij twee lieve vriendinnetjes die de crocjes bakten en nadien het puin in mijn keuken ruimden! ) , van Ginnekes heerlijke, stralende snoetje ... Daar doe ik het voor! 

3 opmerkingen:

 1. Wat een schat van een mama ben je :-), prachtige aankleding!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een echt kinderfeest zo te zien! Daar gaat het ook om.
  Leuke ideetjes (die ik van je ga pinnen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom hier toevallig op jouw blogje terecht en zit hier met een big smile en een warm gevoel te lezen. Wat een geweldig feest heb je er van gemaakt!!! Het doet mij met heimwee en tevredenheid terugdenken aan de communiefeestjes die ik voor mijn (inmiddels al 19jarige) zoon in elkaar stak! Ook ik genoot er telkens van om er mijn creatieve geest op los te laten en alles tot in de puntjes op elkaar af te stemmen! Zo fijn om te zien dat jij er zoveel liefde en fijngevoeligheid ...en vooral veel voorbereiding in stak! Jeuuuu, een gelijkgestemde ziel gevonden, die niet kiest voor een peperduur chique feest in een feestzaal, maar een superfeest maakt op kindermaat, en haar ziel erin legt totin het kleinste detail! Proficiat!!!!!!!!!! Lieve groet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen