woensdag 5 oktober 2011

Feest!

Ginneke werd 4. Jaja, 4 al ... wat gaat het snel ( vreselijke cliché, maar een waarheid als een koe! )
En een verjaardag gaat hier samen met feest, nog een feest, een feestje en binnenkort nog eentje.
Afgelopen zaterdag kwam de familie van papatje. Een heerlijke zomerdag, dus vierden we in de tuin ... zalig gewoon!
Dinsdag was de echte feestdag, en was Ginneke het feestvarkentje in de klas. Wat een heerlijke dag had de juf ervan gemaakt! Ginneke werd geschminkt in een vlindertje, was het sterretje van de dag, kreeg een mooie kroon. Klaspop Jules mocht een nachtje komen logeren, en ze kreeg van ons een hondje dat kan stappen, blaffen en "wenen". In de wolken was ze daarmee!
Ze koos voor avondeten in de Quick, en viel daarna ( en eigenlijk daarvoor ook al ) voldaan in slaap.
In de klas tracteerde ze  met cake en fruitsap. Alle kindjes kregen een klein doosje waar mini-koekjes in passen ( het ideetje pikte ik hier ).
En omdat Ginneke geen geheimen kan houden, had ik haar op voorhand niks gezegd over de uitdeelcadeautjes. Toen we maandag naar huis fietsten , vroeg ze wel of ze aan elk kindje een pakje mocht geven. Ik vertelde dat ik voor elk kindje zo'n  klein doosje had gekocht. Lichtjes ontgoocheld ( maar oh zo eerlijk en schattig ) zei ze " dat zullen de kindjes niks leuks vinden, zo alleen maar een doosje". Toen ik  voorstelde om er dan kleine koekjes in te doen, voelde ik hoe ze achter m'n rug in haar stoeltje glunderde ...
Voor de juffen maakte ik piekeboes ; de ene van een min of meer retro kussensloop ( ik recykleer dus echt wel ) , de andere van een Ikea-kussensloop, van het u welbekende bollekes-beddengoed. De juffen waren er tevreden mee !
Toen Lieke jarig was, kregen de meisjes die op haar gezellig feestje waren, een knikkerzakje mee naar huis. Ik zag het niet zitten om er zo nog 6 te maken ( temeer omdat die van Lieke en Ginneke hier eerder rondslingeren dan gebruikt worden - en omdat mama dat van Lieke dan maar gebruikt om haar stick in te steken ), dus dacht ik eens diep na waarmee ik 4-jarigen zou kunnen plezieren. En toen had papatje een helder moment ... "waarom haak je niks voor hen ...". Geweldig! Ik had van een collega het patroontje gekregen van kersen. Prachtig, en ik dacht dat eens snel te doen.... Even snel bleek een uur per kersenkoppel ... Maar ze waren schattig en mooi, en de meisjes waren er content mee. Morgen zullen er heel wat kersjes aan boekentasjes hangen ...

En nu ik toch bezig ben ...
Ik maakte in september nog twee piekeboes, voor jarige vriendinnen. Echt gerecykleerd. De ene van het klassieke karrookeshemd, de andere van het spuuglelijke jurkje. Ik gebruikte het tafelkleed met bloemekes voor de afwerking.
Ook deze dames waren er blij mee.

En dan zouden er nu een hele reeks foto's moeten komen. Maar neen, dat houdt u tegoed.
Mijn speeltje is nog steeds niet terug. En ik vrees dat ik hem nog enkele weken zal moeten missen. En alle pogingen om vanop deze computer foto's op de blog te zetten, mislukken ...

Wordt uiteraard vervolgd...

3 opmerkingen:

 1. Ik kijk uit naar de foto's, maar als ik de beschrijving lees ziet het er allemaal heel erg mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. op de foto's zullen we dan maar moeten wachten ;)
  maar toch nog een gelukkige verjaardag voor je grote meid van 4 !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vierjarigen zijn zo'n dankbaar publiek. nog gefeliciteerd met de dochter. over uwe stempel gaan we het woensdag eens moeten hebben vrees ik, wat doet gij mij aan met al die a's en mmmen??? mannekeman, ik heb al mijn gommen opgebruikt en moet dus nieuwe gaan kopen. hebt ge dus nog efkes geduld, please please???

  BeantwoordenVerwijderen