donderdag 5 april 2012

Slaapwel!

Eindelijk is het ervan gekomen. De meisjes gingen twee dagen met mami en papi op vakantie, en wij zetten alles op alles om Ginneke haar nieuwe kamertje in orde te krijgen. Eerst naar Ikea het bed halen, en terwijl papa het ineen zette, ruimde ik de zolder op. Dat laatste is iets wat ik tijdens elk bevallingverlof deed, maar op zo'n verlof wacht ik beter niet . Vanwege geen gezinsuitbreidingsplannen meer ...
Op die zolder kan je nu terug een vloer zien ... Applaus voor mezelf ... En goed nieuws voor de kringloopwinkel ...
Enkele uurtjes later kon ik me mee nuttig maken. We verhuisden de meubeltjes van de "babykamer" ( die heel stevig en zwaar bleken, goei gerief gekocht, heel wat jaren geleden! ), ik deed alle overbodige spullen naar de opgeruimde zolder ( beddengoed van het babybedje, te kleine kleertjes en allerlei rommel die in het kastje opgeborgen was ). Uiteraard alles netjes in de juiste doos.
Dan terug de kasten inladen ... alles gewikt en gewogen ... alles kreeg zijn eigen plekje ...
Einde dag 1.
Op de kast de mooie leeuw die ze bij haar geboorte van Tanteke , haar meter, kreeg.
Schitterende kop, vind ik ... 

Volgende dag , aankleden van het kamertje. Uit haar babylakentje ( Ginneke sliep tot voor kort nog in het traliebedje, in afwachting van haar nieuwe kamertje. En omdat ze zich daar wel dikwijls in bloot wroette, kocht ik anderhalve meter stof, legde er een zoom in, en ze had een mooi lakentje dat we heel goed konden vaststeken onder het matrasje. Lekker warm. Van dat lakentje maakte ik enige tijd geleden een mooie tas.
Het vogeltje kocht ik afgelopen weekend  bij de Huiszwaluw in Gent 
 Ik maakte ook een kussensloop met diezelfde stof. En in de loop van dag 2 kriebelde het om nog vanalles te maken uit haar oude lakentje. Een race tegen de tijd, maar zo leuk! Ik stikte nog sloopjes voor twee kleine kussentjes ( zo'n klein meisje in zo'n groot bed ... we vinden haar bijna niet terug. Dus vullen we het voeteneinde van het bed maar op met kussens ), een zakdoekdooshoesje ( dat eigenlijk wat mislukte , maar van ver zie je dat niet ) en een stoffen mandje voor op het kastje.
Het grote kussen heeft een rode achterkant en in plaats van een paspel, gebruikte ik dubbelgevouwen satijnlint.  Het middelste kussen is helemaal rood, het voorste heeft ook een rode achterkant. 


En natuurlijk mogen de vogelkastjes niet vergeten worden. Het grote kocht iemand van Zot van Antwerken op het nipperke in den Action , de twee kleintjes vond ik op het allerlaatste nippertje op een marktje in Gent, afgelopen weekend. Het beplakken met de servietjes was een heel gepruts, maar daar kan ik zo van genieten ... en het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.

Dan gaatjes boren ( mijn assistent uiteraard) , en alles ophangen ... Klaar!
Het kastje lijkt schuin te staan, maar dat is uiteraard niet zo. Meer zelfs ... voor het eerst in jaren gaan alle deurtjes en schuifjes van de twee kasten zonder probleem toe ... 
Slaapwel, Ginneke!

7 opmerkingen:

 1. WAUW !
  Zo mooi afgewerkt met al die leuke stofjes en kleine details !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh zo een mooi bedje! ik den kdat wij dat ook wel eens zullen gaan halen voor ons meid, want ze slaapt ook nog steeds in haar babybedje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie kamer voor een mooie prinses! slaap lekker Ginneke!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar zal ze lekker in slapen! Mooie kamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk, zeker die vogelkastjes. Ons dochtertje slaap heerlijk in dat bed, blijf het een super aankoop vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super gezellige kamer! En de vogelkastjes zijn prachtig! En wat een wondermooi stofje was haar oude lakentje. De kussens en de tas zijn dan ook navenant. Heel mooi gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen