zaterdag 8 januari 2011

Aftellen

Gisterenavond vertrok papatje op skiverlof. Daar kijkt hij altijd enorm naar uit. Samen met drie andere mannen 5 dagen skiën, genieten van de sneeuw en de rust. Naar eigen zeggen komt hij daarvan herboren thuis. En hij komt dan wel graag terug naar huis. Want na een dag of 4 begint hij zijn vrouwtjes wel heel erg te missen.
Zelf ben ik niet zo'n fan van zijn skiverlof. Elk jaar opnieuw heb ik het moeilijk als hij vertrekt. Eens hij weg is lukt het me allemaal wel, maar afscheid nemen valt me altijd zwaar. Maar ik gun het hem, voor 200%. In principe staattegenover zijn skiverlof een dagje emo-shoppen met mijn trouwe shoppartners. Maar door mijn platte rust in december, ben ik nog niet sterk genoeg om een hele dag winkel in - winkel uit te lopen. Dus is ons jaarlijks shopmoment even uitgesteld. Tegen dan zal ik in topform zijn!
Voor Ginneke is het ook moeilijk. Zij kan niet inschatten hoelang papa weg zal zijn. Ze zegt steeds dat hij op de tennis blijft slapen ... Lieke kan dat allemaal al beter vatten. "5 keer slapen" heeft voor haar al wel betekenis. Maar om het voor Ginneke bevattelijker te maken, maakte ik daarstraks in supertempo een aftelkalender. Vijf zakjes, met in elk zakje 2 lekkere verrassingen. En op het zakje staat hoeveel keer nog slapen voordat papa thuiskomt.
De zakjes maakte ik van een repel tafelkleed ( ik kocht stof in Ikea voor een tafelkleed, maar ze was veel te breed ) , en zette ze zo snel ik kon in elkaar. Niet bepaald Haute Couture, maar dat zien de meisjes toch niet. De inhoud daarentegen ...
Nog 5 keer slapen ... ( nog 5 keer snoepen dus )


Ik heb ze maar aan een hoge keukenkast gehangen voor de veiligheid ...

3 opmerkingen:

 1. Dus jij snapt ook niet wat die mannen vinden in die koude, natte sneeuw, telkens van boven naar beneden glijden met het risico een been te breken. :-)
  Mijn man vertrekt ook volgende maand en ik geniet daar toch altijd van.
  Vooral omdat er niet gekookt moet worden, de kids op tijd in bed zitten en ik lekker veel kan naaien. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch toch voor Ginneke, knap gedaan. Seg op verlof gaat ge uw stikmachien toch ff kunnen missen hé? Of pakt ge haakwerk mee? misschien wil ik dat ook wel eens kunnen. Dan kunt ge me dat leren...maar wel heel veel geduld hebben met mij hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Leeneke : wees gerust, mezelf kennende zal het machien niet meer in de koffer geraken ... maar haakpennen en bollekes katoen zijn zoooooooooooo klein, dat die nog wel ergens tussen kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen