vrijdag 4 maart 2011

Carnaval

Jaja, ook hier is het carnaval vandaag ... Ginneke wou eerst als Pipi Langkous , en dat vond ik een goed idee. Vorig jaar maakte ik voor Lieke een Pipitenueke, en dat ligt nog in de verkleedkist.
Tot vorige week ... Ginneke zette de DVD van de teletubbies af, en verkondigde " als het kannaval is, wil ik een teppetuppie zijn!". En wat doet een mama dan, als ze zo'n duidelijke ( maar o zo schattige ) boodschap krijgt? Jawel, in gang schieten ... In een Marokkaanse stoffenwinkel vond ik een prachtig stofje ( prachtig voor dit concept welteverstaan ).

Eerst tekende ik een patroon ; klinkt echter dan het was ... duidelijk en letterlijk tussen de soep en de patatten, zoals wij dat zeggen ...
Om zeker te zijn dat het heel ruim zat, tekende ik de zijnaden nog veel breder.


Toen ging ik het snel even ineen zetten ...
Dat snel werd uiteindelijk uren en uren. Het pak zelf viel nogal mee, maar de details ... De juffen dringen erop aan dat de kinderen zelf naar de WC kunnen, dus zette ik de rits vooraan in het pak. Een  teletubbie heeft grote, platte, rare oren ... en een "klul" ( de gele dan toch ) . "En een teeveetje, mama! Met een echt filmke!" . Dat teeveetje zag ik nog zitten, maar dat filmke ... daar heb ik m'n joker op ingezet. Uiteindelijk kon ik dat teeveeke niet helemaal vastzetten, want dan kon ze haar rits niet ver genoeg opendoen. Dus 2 zijkanten vastgestikt, en 1 hoek met velcro vastgemaakt.

En een telletubbie heeft ook een dikke poep ... Eerst probeerden we met een "flexibel", maar dat was niet wat het moest zijn. Een vliegtuigkussentje daarentegen gaf een schitterend resultaat ...

En dan is er natuurlijk de grote zus nog. Ik vreesde dat zij plots ook een teletubbie zou willen worden, maar gelukkig bleef ik daarvan gespaard ( misschien alleen omdat er geen roze teletubbie bestaat , maar soit. ). Zij wilde graag als prinses. Tja, uit die fase zijn we nog steeds niet geraakt.
Prachtig kleed, niet?


Moet ik erbij zeggen dat ik dat niet zelf maakte?

3 opmerkingen:

 1. gij had gelukkig nog een week de tijd. heel schoon gedaan zeg! mijne spiderman was ook op 't laatste nipperke van gedacht veranderd. chance dat wij mama's flexibel zijn ;-)
  en als ge echt een volgepropte geit wilt zien: http://vliegmetonsmee.web-log.nl/ons_onverwacht_wonder/2008/08/dicht-bijeen-is.html (dat is al wel enkele jaren terug maar als we dat kunnen, zal met vier en wat bagage ook wel gaan hé)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en hoe zagen prinses en lala eruit toen ze thuiskwamen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @nathalie : Prinses haar tiara was gebroken, en lala haar klul piepte onder haar jas uit en haar dikke poep hing opzij. Voor de rest intact ...

  BeantwoordenVerwijderen