zondag 6 maart 2011

Schoon Bollekes

In een vorige post schreef ik over mijn stofjesbuit, en dat ik iets met bollekes aan 't maken was. Wel, hier is het. In solden kocht ik een patroontje van "een zakske" bij Koekepeertje ( eigenlijk bij zijn zusje ). En toen vroeg zus om een zakske te maken voor een jarige vriendin. En aan zus, die hier regelmatig komt babysitten, of de kindjes eens meeneemt op stap, of hen bij haar te slapen legt, kunnen we niet veel weigeren ( oeioei, ik maak het mezelf lastig, want ze leest mee ... ).
Dus ... knipknip, stikstik, torntorn, stikstik, klaarklaar! Zus is tevreden met het zakske, hopelijk de vriendin ook .

En toen ik toch bezig was met mijn Witteke, deed ik maar ineens even verder. Al een maand of twee beloof ik de papi een geldbeugeltje. Hij gaf me het ideale modelletje mee, dat ik kon namaken. Ik tornde het originele voor de helft los, en nam de maten over. Ik vond ergens in mijn persoonlijk stoffenspektakel een niet-meisjesachtig stofje dat best kon dienen.
Leuk projectje, want snel klaar en schattig resultaat. Gisteren moest papi wel lachen, toen hij zag hoe ik zijn originele geldbeugeltje had opengeprutst - tot hij besefte dat het nog een goed exemplaar was, en geen versleten ( dat had ik dus fout begrepen ). Ik heb hem beloofd toch de rits te recupereren ...

2 opmerkingen:

  1. idd, zus leest mee!! en zus noteert! ;-) en moehahaha van papi zijn 'beuzeke' was toch te verwachten dat hij dat fout had begrepen?!? zus, ge doet dat keigoe en ik ben er toch wel een beetje jaloers op! mss moet ik me er toch ook ne keer in verdiepen??? maar ik ga beginnen met de juweeltjes en dan zien we wel weer! dus dan kunnen we ruilen?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @zus : swappen heet dat in het jargon ... Wie weet, laat maar zien wat ge kunt!

    BeantwoordenVerwijderen