zondag 12 juni 2011

Lieke is bijna jarig ...

... toch in de klas. Ze verjaart in de zomervakantie, en daarom wordt haar verjaardag volgende week in de klas gevierd. De juffen vroegen de laatste tijd uitdrukkelijk om geen uitdeelcadeautjes meer mee te brengen ( meestal waren dat zakjes met "vettige snoep" ). Wie echt iets wou geven, mocht altijd een klascadeautje geven. Ik stelde voor om poppekleedjes te maken, en de juf vond dat een heel leuk idee. Dus kwam er een pop mee naar huis, de doos met overschotjes werd uit de kast gehaald, en ik begon te meten, tekenen en naaien.

Een rokje met elastiek in de taille , het t-shirtje is pure recyclage. Ik nam een t-shirtje van de meisjes, waar op de mouwen vlekken waren. De halsuitsnijding behield ik, alsook de drukknoopjes op één schouder. Daardoor kunnen ze het gemakkelijk aan en uit doen, zonder te moeten wringen aan de armpjes. Voor de rest hetzelfde principe als het snel-klaar-slaapkleedje van Lieke. De mouwkes en onderkant werden gewoon met een zigzag afgewerkt, maar het is best wel netjes en mooi.


Dan een eenvoudig A-lijntje ( patroontje tekende ik zelf ), met op de rug een heel lange sluiting, ook om gemakkelijk aan en uit te kunnen doen. Ik maakte het jurkje omkeerbaar. Dat zorgde voor heel wat geknoei ; op een gegeven moment had ik panden aan elkaar gezet, maar leek het eerder op een salopetje en had ik nog panden over ... Maar uiteindelijk toch mooi gelukt ... Ook hier alles netjes afgewerkt met een zigzagsteek. Om echt zomekes te leggen, vond ik het te petieterig ...
Toen het popje mee naar huis kwam om te meten en te passen, had het een afschuwelijk lelijk, gebreid onderbroekje aan. Dat kon ik zo niet laten ...
Het is een pampermodelletje, met klittenband te sluiten. Uiteraard twee exemplaren gemaakt, voor in geval van accidentje ... 

En dan ook nog een muts en een sjaal, voor de barre wintermaanden ...

Het mutsje was gewoon een klein model van mijn wintermutsen , en het sjaaltje is eigenlijk de basis van een roos uit dit boek.

Alles ligt klaar, volgend weekend bakken we samen cakejes om op te smullen in de klas, en dan kan het feestje beginnen!

9 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee op poppenkleertjes te maken! Ze zijn heel schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat goed gedaan! Ik wil er ook altijd nog een keer aan beginnen (ik heb ook twee dochters), maar het lijkt me zo'n gepruts die kleine minikleertjes..... Misschien toch maar eens proberen als ik dit zo zie! Veel plezier op school volgende week!
  Groetjes, Sacha (maarnietvangrijs.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @maarnietvangrijs : door geen zoomkes te leggen, maar alles af te werken met een fijne zigzag, viel het gepruts nogal mee! Zeker proberen, de meisjes vinden dat schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo'n geprul, niks voor mij, amai. ik breng het patroon van de Elodie mee de volgende keer dat ik u zie, dan kunt ge't overtekenen. het gaat tot maat 152 dus de dochters kunnen ook nog meedoen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geweldig zeg,
  ik wil ook een poppenpamper maken. heb je je patroontje nog? ik ben wel heel geïnteresseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Creatinneling : ik had hier nog mini-pampertjes liggen ( de "newborn" ) , en heb die eigenlijk gewoon opengelegd en overgetekend. Als stof een tetradoek en klittenband. Ik stuur het patroontje wel op, als je wil!

  BeantwoordenVerwijderen