zondag 11 december 2011

De Sint is mijne vriend ...

Ik wist al heel lang wat de Sint hier moest brengen : een stapelbedje voor de popjes. Beide dametjes zijn echte poppenmoederkes ; uren en uren kunnen ze ermee spelen. Vorig jaar bracht de Sint al een "dubbele buggy", en ze slagen er zelfs in om daar 9 popjes in te vervoeren ... Het ene poppenbedje dat ze hebben, wordt ook altijd dichtbevolkt. Dus vroeg ik aan een lieve vriend die kan toveren met hout, of hij misschien Hulppiet wou zijn. Ik had het nog niet goed gevraagd, of hij was er al aan bezig .... En geen twee, maar wel drie bedjes boven elkaar!
Een hele toren, dat wel, maar een schot in de roos! Dat zeker!

De hulppiet zorgde voor de bedjes, dan was het mijn beurt. Ik maakte matrasjes en lakentjes. Op elk matrasje stikte ik ook 2 figuurtjes uit de lakentjes, om de "vulling" op zijn plaats te houden. En voor elk bedje een knuffeltje, ook uit de lakentjes.
En omdat er nog stof over was, en die verstopt moet worden tot het Grote Geheim hier achterhaald is ( en dat zal hopelijk nog enkele jaren duren ) , maakte ik ook nog drie stoffen mandjes voor poppenrommeltjes in op te bergen.
Alles in 't grootste geheim, zoooooo spannend!

5 opmerkingen:

  1. wat een creahulppiet !Is er ergens een tuto van die mandjes ? gr,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Joanna : ik vond de poepsimpele tuto hier : http://vlijtig.blogspot.com/2008/11/here-it-is.html . Succes! Ze zijn heel leuk om te maken!

    BeantwoordenVerwijderen